Temet nosce, nosce te ipsum

lunes, 13 de octubre de 2014

Courbet i el sentit oníric del nu (Capítol Segon)

Per fi la Diana sortí del lavabo, i anà a despertar la bonica artista que es feia la mandrosa embolicant-se més, si cabia, dins els llençols. La besà als llavis. Fou un bes llarg, guarnit d’una dolçor pròpia de la mel més dolça. La Clara somrigué i li retornà el petó. Tot i així no va perdre el costum de renegar i dir-li el seu típic “amor, al matí no em facis petons que tinc mal alè”. Dafne, per empipar-la més hi tornà i aquest cop encara ho va fer amb més intensitat. La Clara va treure els braços d’entre els llençols i s’abraçà ben fort a la dona que més estimava en aquest planeta. A la persona amb la que no caminava pel mateix camí, no era la seva companya de viatge, perquè havia entès que Diana era el seu veritable camí. L’abraçà amb tanta força que aquesta darrera va perdre  l’equilibri i caigué a plom damunt d’ella.

Quan la Clara també s’hagué rentat la cara i estava preparada per anar a esmorzar, baixaren les escales. El petit apartament tenia dues plantes, i aquestes estaven separades per uns esglaons sense barana. Peces de fusta flotants. Únicament es subjectaven pel cantó que donava a la paret de pedra. Era un apartament molt petit, però molt acollidor a la seva manera. Propi d’una parella jove del segle XXI. La decoració semblava extreta d’un catàleg d’Ikea. I les parets blanques, a joc amb el terra, tenien alguns pòsters de pel·lícules tant carismàtiques com Breakfast at Tiffany’s, Pulp Fiction o Imagine Me & You. Estava clar que els hi agradava el bon cinema. Que sabien emocionar-se i plorar amb un clàssic entre clàssics, que sabien gaudir d’un bon film del rei de la Sèrie B moderna, i que admiraven les noves propostes per la gran pantalla que defenien la seva manera d’estimar, tan vàlida com qualsevol altra. Per altra banda, a part de pòsters hi havia teles, del cos nu de Diana per tot arreu. Des de pintures acabades i penjades, com teles a mig fer reclinades sobre tots els racons de l’habitacle. Estava clar que la Clara era una gran artista i la Diana no tan sols una preciosa model, sinó una musa de muses.

Havent esmorzat, la Diana li digué a la Clara que havia de marxar unes tres hores, perquè tenia assaig amb el seu grup de música. Estaven acabant de composar alguns temes pel nou àlbum que volien treure en acabar d’any.

No hay comentarios:

Publicar un comentario